ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Новини

Ученици изчисляват калориен прием и изготвят съвети за здравословно хранене

На прага на лятната ваканция гимназистите от IX а клас на СУ “Св. св. Кирил и методий” – Пловдив представиха своите разработки по темата за здравословното хранене на открит урок по програма Skills for Innovation, който се проведе на 23.06.2023 г.

Използвайки знанията си по английски и немски език, деветокласниците определиха основните групи вещества и съотнасяха в няколко дигитални приложения различни хранителни продукти според тези групи.

Чрез приложението Google Earth всички гости на урока се разходиха по света, получавайки информация за основни страни производителки и износителки на здравословни храни. След това гимназистите, овладяващи професия “Дизайнер”, представиха и работата си със специалната програма Blender, благодарение на която те създадоха триизмерни модели на полезни хранителни продукти. Дизайнерите бяха разработили и опаковки на свои въображаеми хранителни, но не толкова здравословни продукти, като се убедиха, че правописът е важен също толкова, колкото и самата идея за дизайн.

Обърна се внимание и на съдържанието на храните, което е закодирано под формата на множество Е-та.

Учениците влязоха и в роля на диетолози – изчисляваха калориен прием и създаваха дневно меню с различна цел – и за намаляване, и за задържане на тегло.

За финал на своя проект учениците представиха дигитални книжки, които съдържаха избрани историческо-философски мисли по темата за здравословното хранене, както и книжки със съвети как да бъдем по-здрави.

Работейки по програмата Skills for Innovation, деветокласниците съчетават знанията си от всички общообразователни и основните професионални предмети и изпълняват проекти и задачи чрез различни дигитални приложения, програми и интерактивни сайтове, използвайки специални устройства, осигурени от училището за работа по програмата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина